Valencia, Tarragona, Barcelona

Een zevendaagse architectuurreis van 15 t/m 21 okt.

Dat Spanje zijn bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de moderne architectuur hoeft geen betoog. Valencia is niet alleen een aantrekkelijke stad, maar bijna synoniem geworden voor de architectuur van Santiago Calatrava. Zijn culturele complex is nog steeds een “must-see” voor de architectuurliefhebber. Ricardo Bofill is vorig jaar helaas overleden. Al zullen velen zich hem herinneren als de man van het nieuwe Parijs, toch liggen de wortels van zijn architectuur in Spanje en meer precies in Reus vlakbij Tarragona. De grootste van de drie is waarschijnlijk toch Gaudi. De Sagrada Familia is zo goed als klaar en alleen al een reden om andermaal onder de indruk te raken van deze reus van de moderne architectuur. De reis “Valencia-Tarragona-Barcelona” is een echte architectuurreis waarbij u aan de hand van de drie genoemde namen een indrukwekkend beeld krijgt van de ontwikkeling van de Spaanse architectuur in de 20ste eeuw. Alleen al in het wooncomplex “Walden” van Bofill zult u beamen dat Spanje een eigen bijdrage heeft geleverd die tot de dag van vandaag tot de verbeelding spreekt.

 

De reissom bedraagt € 920,- per persoon (toeslag single bedraagt € 295,-) . Hierin is inbegrepen: Vervoer per luxe touringcar vanuit Limburg naar vliegveld Brussel en retour, heenvlucht naar Valencia en terugvlucht vanuit Barcelona, incl. bagage, voorzien met Brussels Airlines,

2 overnachtingen in hotel Dimar (4*) in Valencia en 4 in hotel Catalonia Sagrada Familia (3*) in Barcelona, op basis van logies en ontbijt, transfers in Spanje van het vliegveld naar het hotel en retour op dagen 1 en 7, vervoer per luxe touringcar, volgens schema op dag 3. 

Nog niet inbegrepen: Overige maaltijden. Eventuele verzekeringen en entreegelden.

Uitgaven van persoonlijke aard en toeristenbelasting, ter plaatse in de hotels te voldoen.

 

 

15 okt. Morgen: heenreis,

             Middag: stadwandeling Valencia

16 okt. Morgen en middag: Valencia,Stad van Kunsten en wetenschap, Calatrava

17 okt. Tarragona, Reus: Barri Gaudi, Sant Pere de Ribes: Kafka Castell, Bofill

18 okt. Morgen: stadswandeling Barcelona, Barri Gòtic en Eixample

             Middag, Paseo de Cracia, casa Batlló, Milà en Domenech i Montaner

19 okt. Morgen: Sagrada Familia, Gaudi

             Middag: Park Güell, Gaudi

20 okt. Morgen: Colonia Güel, Gaudi

             Middag: Walden en La Fábrica, Bofill

21 okt. terugreis