kunst- en architectuurreis

BOLOGNA

Ferarra, Modena, Verona, Parma

Moderne kunst en architectuur in de Po-vlakte

7-DAAGSE VLIEGREIS VAN 6 T/M 12 JUNI 2023

Wie het paviljoen L’Esprit Nouveau van Le Corbusier wil zien moet naar Bologna, wie een van de mooiste kerken van Aalto wil zien moet naar Riola (in de buurt van Bologna). Moderne architectuur is in dit deel van Italië bijzonder vertegenwoordigd. Meubelverkoper Gavina liet in Bologna  ooit een showroom door Scarpa ontwerpen. Iets noordelijker, in de buurt van Verona bouwde deze meester van verfijning misschien wel een van zijn mooiste villa’s.

Bologna is een bruisende stad maar dus niet de enige plek waar schoonheid kan worden ervaren.  Modena heeft b.v. een van de mooiste begraafplaatsen van Europa, San Cataldo ontworpen door Aldo Rossi. In Parma straalt de kathedraal nog steeds haar Romaanse pracht maar als het om de schoonheid van het verleden gaat spant Ferrara, de mooiste Renaissance stad van Noord Italië en onze standplaats, misschien nog wel de kroon. Hoe dan ook, oud of nieuw, dit deel van Italië biedt een aantal verrassingen die u niet snel  zult vergeten en die deze reis tot een bijzondere ervaring maken.

 

De reissom bedraagt € 995,-, de toeslag single bedraagt € 120,-

Hierin is inbegrepen: Vervoer per luxe touringcar vanuit Limburg naar vliegveld Brussel  en retour.

Retourvlucht naar Bologna, incl. bagage, voorzien met Brussels Airways, 6 overnachtingen in hotel Europa (3*) in Ferrara, op basis van logies en ontbijt. Transfers in Italië van het vliegveld naar het hotel en retour op dagen 1 en 7.  Vervoer per luxe touringcar op de dagen 3, 4, 5 en 6. 

Nog niet inbegrepen: Overige maaltijden. eventuele verzekeringen en entreegelden,

uitgaven van persoonlijke aard en toeristenbelasting, ter plaatse in het hotel te voldoen.

 

Programma

DI         6 juni:   heenreis

WO      7 juni:   Ferrara, stadswandeling

DO       8 juni:   Bologna, stadswandeling, Gavina, Morandi museum

VR        9 juni:   Bologna, Paviljoen L’Esprit Nouveau, Riola, kerk Aalto

ZA        10 juni: Modena, San Cataldo, Parma, kathedraal

ZO       11 juni: Verona, Villa Ottolenghi

MA      12 juni: terugreis