architectuur EXCURSIE

Den Haag

Nederlandse architectuur van 1970 tot NU

Den Haag is een stad waar, als het om het centrum gaat de afgelopen decennia een ware transformatie heeft plaats gevonden. Mensen die na een langere tijd de stad bezoeken weten niet wat ze zien en herkennen haar nauwelijks meer terug. De jaren negentig waren het grote keerpunt. In plaats van een blik naar buiten, richten bestuurders hun aandacht op het hart van de stad. Spil in deze ontwikkeling was de renovatie van het station. Meerdere steden waaronder Den Haag maakten deel uit van een programma van de NS om de stations klaar te maken voor de hoge snelheidstrein. Benthem en Crouwel namen ook in Den Haag deze aanpassing voor hun rekening.

Zijn de stations een belangrijk onderdeel van de verandering, de werkelijk transformatie gold de herwaardering van het centrum als een plek van verblijf. Zo werden Spui- en Wijnhaven-kwartier weer een leefbare plaats en de Resident misschien wel een van eerste stadsdelen waar het postmodernisme zich in volledig kon uitleven. Den Haag heeft hier haar aantrekkelijkheid  herwonnen, niet in de laatste plaats door gerenommeerde architecten uit binnen- en buitenland aan te trekken om een bijdrage te leveren. Genoeg redenen om naar de Den Haag te gaan en ter plekke nog eens stil te staan bij de renaissance die de stad de afgelopen decennia heeft meegemaakt.

 

Datum : 26 augustus

Duur: 10.00/ 17.00 uur

Kosten: € 20,- ( inclusief rondleiding, exclusief heen- en terugreis, lunch en eventuele entreegelden)

Maximum aantal deelnemers: 25 (inschrijving op volgorde van binnenkomst)

Inschrijfvoorwaarden: het kunnen overleggen van een vaccinatiebewijs of test die niet ouder is dan 48 uur of conform de regels van het RIVM die op dat moment gelden.