Sicilië

8-daagse vliegreis van 4 t/m 11 Mei 2019

 

De mooiste Griekse tempels staan op Sicilië. Een boute uitspraak maar desalniettemin waar. Niet alleen zijn ze nog grotendeels intact maar Selinunte, Agrigento en Segesta geven daarnaast ook een prachtig beeld van de Griekse architectuur ontwikkeling. Ver  van het moederland laten ze zien hoe de Griekse cultuur expandeerde maar toch werden bepaald door hetzelfde ideaal. De drie gebouwen op Sicilië zijn dan ook te begrijpen als stappen op weg naar een ultieme architectuur en als zodanig een prachtig, bijna didactisch middel om inzicht te krijgen in wat de Grieken en misschien wij ook daar onder  verstaan.                                                                                    

Sicilië is echter meer dan alleen maar Griekse architectuur. Het eiland heeft een onvoorstelbaar rijk verleden en bijna alle grote culturen van Europa hebben hun spoor op dit eiland wel achtergelaten. Of het nu gaat om de mozaïeken van in de kathedraal van Monreale of de Romeinse vloermozaïeken van de villa Romana del  Casale, Sicilië is gewoon een kleine schatkamer van de schoonheid. Hoogtepunt hierin  is zeker ook  het museum Abatellis in Palermo. Zelf al een schatkamer werd het met de renovatie door Carlo Scarpa ook een hoogtepunt in de 20ste -eeuwse museum architectuur. Voor de liefhebber van kunst en architectuur naast alle ander pracht en praal een echte “must see”.

 

De reissom bedraagt € 995,- per persoon, de toeslag single bedraagt € 245,-

Hierin is inbegrepen: vervoer per luxe touringcar vanuit Zuid Limburg naar vliegveld Frankfurt Hahn en retour. Retourvlucht naar Trapani ,

7 overnachtingen in hotel Del Centro in Palermo, op basis van logies en ontbijt. Alle vervoer per luxe touringcar tijdens de reis, volgens het aangegeven schema hieronder.

Nog niet inbegrepen: Overige maaltijden, eventuele verzekeringen en entreegelden, uitgaven van persoonlijke aard en eventuele toeristenbelasting, ter plaatse in het hotel te voldoen.

 

Dag 1: heenreis Trapani en transfer naar het hotel.

Dag 2: stadswandeling  Palermo, Kathedraal, Capella Palentina

Dag 3: excursie Monreale en Segesta.

Dag 4: excursie Selinunte en Gibelina

Dag 5: excursie Agrigento en Piazza Armerina.

Dag 6: museum Abatellis in Palermo

Dag 7: Palermo, archeologisch museum Antonio Salinas, museum voor Moderne Kunst (GAM)

Dag 8: transfer naar het vliegveld (Trapani) en terugreis.