Made in Zwitserland

7 -daagse busreis naar Zwitserland van 3 t/m 9 juni

 

Niet iedereen weet dat Zwitserland een van de bakermatten van de moderne kunst is. In 1916 kwamen in het Cabaret Voltaire in Zurich een aantal kunstenaars bijeen en was Dada een feit. Niet alleen Sophie Tauber Arp maar ook Alberto Giacometti, Paul Klee en Le Corbusier hadden de Zwitserse nationaliteit. Hun kunst vormt dan ook nog steeds de kern van de collecties van de musea van Bazel, Bern en Zurich.

Al klinkt La Sarraz als een Spaans Pyreneeën dorpje toch is in dit Zwitsers stadje het CIAM opgericht. Het CIAM bepaalde tot midden jaren zeventig een groot deel van de Europese stedenbouw. Dat de voorman Le Corbusier ook een huisje voor zijn ouders aan het meer van Genève bouwde is minder bekend. De reis ‘Made in Zwitserland’ neemt u mee naar de een aantal hoogtepunten van de moderne kunst en  architectuur. Van de nu al geroemde uitbreiding van het Bazels museum voor moderne kunst tot de Learning Centre van Rolex in Lausanne. Zwitserland laat tot op dag van vandaag zien bij de tijd te zijn en zal u verrassen  door haar veelzijdige verleden en haar vooruitstrevende heden.

 

De reissom bedraagt € 785,- per persoon, de toeslag single bedraagt € 150,-

Hierin is inbegrepen: alle vervoer per luxe touringcar gedurende de hele reis, incl. tol, parkeerkosten en vignet Zwitserland. Drie overnachtingen in hotel Basilisk in Bazel en drie in hotel Comfort Suite in Annemasse (Frankrijk), op basis van logies en ontbijt.

 Nog niet inbegrepen: overige maaltijden, eventuele verzekeringen en entreegelden.

 

Programma

 

Ma 3 juni:           heenreis, Weil am Rhein

Di   4 juni:           Bazel, vernieuwde Moderne Kunstmuseum

Wo 5 juni:           Zurich, Kunsthaus, Dada en Fondation Weber

Do 6 juni:            Bern, Paul Klee museum, doorreis Genève

Vr  7 juni:            Genève, Immeuble Clarté en Volkerenbond (Le Corbusier),

                             MAMCO (museum moderne kunst)

Za 8  juni:            Villa le Lac (Le Corbusier) , La Sarraz

                             Lausanne (Rolex Learning Centre), Museum L’ art Brut ( Dubuffet)

Zo 9 juni:            terugreis