VLAANDEREN

Moderne kunst en architectuur en….Jan van Eyck

7-daagse kunstreis van 29 mei t/m 4 juni 2024

Wie aan Vlaanderen denkt, denkt aan de oude steden. Toch zijn deze ook een uitstekend vertrekpunt voor een kennismaking met moderne kunst en architectuur in dit deel van België. Bijvoorbeeld de bijna klassieke ‘boekentoren’ van Henry van de Velde of het roemruchte museum, het S.M.A.K. in Gent. Maar ook In de omliggende dorpen zoals Sint-Martens-Latem laat zich het begrip cultuur/landschap goed gebruiken. Hier ontwikkelde zich aan het begin van de 20ste eeuw de zg. Latemse school met boegbeelden zoals Gustaaf De Smet en Constant Permeke. In datzelfde Latem heeft Juliaan Lampens, de Belgische Le Corbusier misschien wel een van zijn mooiste woningen gebouwd. Om de hoek in Machelen ligt het museum van Roger Raveel een van de hoogtepunten van deze reis. Dat geldt ook voor Antwerpen zelf waar een bezoek aan het nieuwe douanekantoor van Zaha Hadid en het nog steeds imponerende M.A.S van de Nederlandse architect Neutelings een must zijn. Behalve moderne kunst en architectuur komt natuurlijk ook Jan van Eyck aan bod. Met een tweetal wandelingen in Brugge en Gent en een bezoek aan het Groeningemuseum doet de reis ook recht aan deze erfenis van het verleden. De kunstreis “Vlaanderen” heeft dus meerdere gezichten en hoopt u in ieder geval een verrassend beeld te geven van wat deze streek de kunstliefhebber te bieden heeft.

 

De reissom bedraagt € 855,- , de toeslag single bedraagt € 235,-

Hierin is inbegrepen: Alle vervoer per luxe touringcar gedurende de hele reis, 6 overnachtingen in hotel Astoria in Antwerpen, op basis van logies en ontbijt. 

Nog niet inbegrepen: Overige maaltijden, toeristenbelasting, eventuele verzekeringen en entreegelden, uitgaven van persoonlijke aard.

 

Programma

Wo  29 mei  Heenreis, Dilbeek, de Westrand (Hoppenbrouwers).

Do.  30 mei  Brugge, Jan van Eyck wandeling , Groeningemuseum.

Vr.   31 mei  Astene, woning en kliniek Dr. Martens (van de Velde), Oudenaarde kapel (Lampens),                                                                            Sint-Martens-Latem Villa van Wassenhoven ( Lampens).

Za      1 juni  Gent boekentoren (van de Velde), Lam Gods ( van Eyck), S.M.A.K.

Zo      2 juni  Eke bibliotheek en huis Lampens-Vanhove (Lampens), Semmerzake huis Diana Lampens (Lampens), Machelen                            aan de Leie Raveel museum, Sint-Martens-Latem de Kluis (de Smet en Permeke, Latemse school).

Ma     3 juni  Antwerpen douane kantoor (Zaha Hadid), M.A.S. (Neutelings), gerechtsgebouw, (Rogers)

                      Beervelde (Raveel).

Di       4 juni Terugreis