"Into the Country"

Arts and Crafts landhuizen ten Zuidwesten van Londen

6-daagse busreis naar Engeland van 18 t/m 23 Augustus 2019

 

Het Red House van William Morris in Bexleyheath blijkt achteraf het startschot te zijn geweest van een hele beweging. De Arts and Crafts movement was in veel opzichten anti industrieel en het is dan ook niet vreemd dat haar mooiste huizen landelijk gelegen zijn. Met name ten zuidwesten van Londen bouwden Voysey en Luytens , de voormannen van de beweging een aantal indrukwekkende exemplaren die nog steeds tot de verbeelding spreken. Gelegen te midden van prachtige tuinen, veelal ontworpen door Getrude Jekyll, de tuinarchitecte van de 19e eeuw waren  deze huizen een expressie van een verlangen terug te willen keren naar de natuur. Hun materiaal, de plattegrond alles ademt de bewondering voor de lokale architectuur. Een architectuur die niet werd bepaald door academisch geschoolde architecten maar als het ware vanzelf was ontstaan. “ Into de country” is een dan ook reis terug in de tijd naar een architectuur aan de vooravond van het modernisme die nog steeds onze bewondering kan wekken. Een architectuur van zorg en aandacht die tot op de dag van vandaag een voorbeeld kan zijn.

 

De reissom bedraagt € 695,- per persoon, de toeslag single bedraagt € 195,-

Hierin is inbegrepen: alle vervoer per luxe touringcar gedurende de hele reis, incl. retourovertocht Calais-Folkestone, 5 overnachtingen in hotel Ibis Reading Centre in Reading, op basis van logies en ontbijt. 

Nog niet inbegrepen: overige maaltijden, eventuele verzekeringen en entreegelden en een eventuele toeristenbelasting, ter plaatse te voldoen.

 

Dag 1: heenreis, Red House (Webb en Morris), doorreis Reading

Dag 2: Chiswick house (Burlington), Strawberry Hill (Walpole)

Dag 3: Goddars (Luytens), Munstead (Luytens), Tigbourne court (Luytens) Norney Grange (Voysey)

Dag 4: Chiswick factory, (Voysey), Bedford park (Voysey), Checkers (Luytens)

Dag 5: Folly farm (Luytens), Orchads (Luytens), The Orchard (Voysey), High & Over (Cornell)

Dag 6: terugreis