Lugano en Turijn

 

 

8-daagse busreis naar Lugano en Turijn van 13 t/m 20 Oktober 2019

 

Wie ooit de kapel van Mario Botta in Mogno heeft gezien zal het beamen: dit is een meesterwerk. De kapel herdenkt niet alleen de slachtoffers van een lawine maar is ook een van de hoogtepunten van de 20ste eeuwse religieuze architectuur. Net als de reputatie van Botta is die van Peter Zumthor onbetwist. Ook de thermal baden in Vals werden meteen al na de bouw genoteerd als een meesterwerk  en zijn eigenlijk alleen al een reden om deze reis te willen maken. En dan hebben we het nog niet gehad over Turijn. De Lingotto, de fiatfabriek met de testbaan op het dak was in 1919 misschien wel het meest gedurfde gebouw van Europa maar getuigd ook heden ten dage nog van moed en flexibiliteit. Omgebouwd door Renzo Piano tot een museum voor moderne kunst laat het zien hoe gemakkelijk Turijn anticipeert op de nieuwe tijd. Dat geldt niet alleen voor de Lingotto maar ook voor het Castel di Rivioli. Ooit een paleis uit de Barokke tijd richtte Rudi Fuchs hier in de jaren tachtig een museum voor moderne kunst in. Een uitmuntende collectie met natuurlijk werk van de Arte Povera maar bovenal een bijzondere ervaring waar je niets vermoedend aan het einde van de tocht moderne kunst een dialoog ziet aangaan met uitbundige 18e eeuwse fresco’s. Prachtig! Als deze reis dus een maaltijd is dan is Turijn het hoofdgerecht maar zijn ook de bijgerechten stuk voor stuk in staat uw verlangen naar schoonheid te stillen.

 

 

De reissom bedraagt € 935,- .De toeslag single bedraagt € 195,-

Hierin is inbegrepen: alle vervoer per luxe touringcar gedurende de hele reis, incl. tol, parkeerkosten en vignet Zwitserland, 3 overnachtingen in hotel Colorado in Lugano, 3 in hotel Le Petit in Turijn en 1 in hotel Ibis Lyon Centre in Lyon, alle op basis van logies en ontbijt en de toeristenbelasting Lyon.

Nog niet inbegrepen, overige maaltijden, eventuele verzekeringen en entreegelden en de toeristenbelasting in Lugano en Turijn.

 

Dag 1: heenreis, Lugano

Dag 2: stadswandeling Lugano (Botta), Chiesa di San Giovanni Battista, Mogno( Botta)

Dag 3: Museo la Conguita ( Maerkli), Therme, Vals (Zumthor)

Dag 4: doorreis Turijn, stadswandeling , Mole Antonelliana

Dag 5: Parco d’ ora, Chiesa Santo Volto (Botta), Lingotto, Pinacoteca Agnello (Piano)

Dag 6: Basilica di Superga (Juvarra), Castel di Rivoli (Rudi Fuchs)

Dag7: doorreis Lyon, klooster La Tourette, net gerestaureerd (Le Corbusier)

Dag8: Terugreis