BOLOGNA

Ferarra, Modena, Verona, Parma

 

Moderne kunst en architectuur in de Po-vlakte

 

 

Wie het paviljoen L’Esprit Nouveau van Le Corbusier wil zien moet naar Bologna, wie een van de mooiste kerken van Aalto wil zien moet naar Riola (in de buurt van Bologna). Moderne architectuur is in dit deel van Italië bijzonder vertegenwoordigd. Meubelverkoper Gavina liet in Bologna  ooit een showroom door Scarpa ontwerpen. Iets noordelijker, in de buurt van Verona bouwde deze meester van verfijning misschien wel een van zijn mooiste villa’s.

 Bologna is een bruisende stad maar dus niet de enige plek waar schoonheid kan worden ervaren.  Modena heeft b.v. een van de mooiste begraafplaatsen van Europa, San Cataldo ontworpen door Aldo Rossi. In Parma straalt de kathedraal nog steeds haar Romaanse pracht maar als het om de schoonheid van het verleden gaat spant Ferrara, de mooiste Renaissance stad van Noord Italië en onze standplaats, misschien nog wel de kroon. Hoe dan ook, oud of nieuw, dit deel van Italië biedt een aantal verrassingen die u niet snel  zult vergeten en die deze reis tot een bijzondere ervaring maken.

 

De reissom bedraagt € 995,-, de toeslag single bedraagt € 100,-

Hierin is inbegrepen: Vervoer per luxe touringcar vanuit Limburg naar vliegveld Eindhoven en retour.

Retourvlucht naar Bologna, incl. bagage, voorzien met Transavia, 6 overnachtingen in hotel Europa (3*) in Ferrara, op basis van logies en ontbijt. Transfers in Italië van het vliegveld naar het hotel en retour op dagen 1 en 7.  Vervoer per luxe touringcar op de dagen 3, 4, 5 en 6. 

Nog niet inbegrepen: Overige maaltijden. Eventuele verzekeringen en entreegelden. Uitgaven van persoonlijke aard en toeristenbelasting, ter plaatse in het hotel te voldoen.

 

Programma

 

ZO          18 okt: heenreis

MA         19 okt: Ferrara, stadswandeling

DI           20 okt: Bologna, stadswandeling, Gavina, Morandi museum

WO        21 okt: Bologna, Paviljoen L’Esprit Nouveau, Riola, kerk Aalto

DO         22 okt: Modena, San Cataldo, Parma, kathedraal

VR          23 okt: Verona, Villa Ottolenghi

ZA          24 okt: terugreis

 

Inschrijvingsprocedure

 

Na ontvangst van een bevestiging wordt u gevraagd een aanbetaling van de reissom, te weten € 60,- te doen. Na ontvangst van de aanbetaling staat u daadwerkelijk ingeschreven

De resterende reissom moet uiterlijk zes weken voor de aanvang van de reis overgemaakt zijn op girorekening NL14INGB0002032403

t.n.v. Dhr. R. Lammerink, Hoogzwanenstraat 108, 6211BZ Maastricht

Inschrijfvoorwaarden

Uw volledig ingevulde inschrijfformulier is bindend. Wanneer u zich inschrijft bent u de volledige reissom verschuldigd. Het ontbinden van een deelnameovereenkomst is alleen mogelijk tot een maand voor aanvang van de reis waarbij er vanuit wordt gegaan dat u een annuleringsverzekering heeft afgesloten en de kosten hierop kunt verhalen. Per annulering wordt  € 60,- aan administratiekosten in rekening gebracht.

Enkele aspecten van de reis om rekening mee te houden.

Gevraagd is dat u over een goede conditie en gezondheid beschikt, dat u  actief wilt deelnemen aan de kleine colleges en rondleidingen en daarbij gebruikt wilt maken van de uitgereikte lesmiddelen inclusief het aangereikte krukje. Bij bezoek aan museum of gebouw zich houdt aan de regels van het huis en natuurlijk belangstelling heeft voor kunst en architectuur. Het is tenslotte een studiereis die graag wil bijdragen aan een groter kunstbegrip en u natuurlijk rijker wil laten thuiskomen dan u bent gegaan.

 

Voor meer informatie, 06-27055841 of E-mail: ruudlammerink@kpnmail.nl